Form Şirketler Grubu

Genel Müdürlük: Maslak, İstanbul, Türkiye

TSE’nin Dev Kalite Kampüsünün İklimlendirme Konforu Mitsubishi Heavy ile Sağlanacak

TSE’nin Dev Kalite Kampüsünün İklimlendirme Konforu Mitsubishi Heavy ile Sağlanacak

Form MHI Klima Sistemleri, yüksek teknoloji ve enerji verimliliğine sahip ürün gamıyla, farklı fonksiyonlardaki yapılara değer katacak iklimlendirme çözümleri sunmaya devam ediyor.

Üstün Japon teknolojisiyle Form kalitesini bir araya getiren Form MHI Klima Sistemleri’nin başarılı referansları arasına bir isim daha ekleniyor. Ankara Temelli’de inşaatı devam eden TSE Kalite Kampüsü’nün iklimlendirme ihtiyaçları Mitsubishi Heavy VRF klima sistemleri ile karşılanacak.

TSE’nin Dev Kalite Kampüsünün İklimlendirme Konforu Mitsubishi Heavy ile Sağlanacak

Gücünü 58 yıllık Form tecrübesi ve Mitsubishi Heavy’nin üstün Japon teknolojisinden alan Form MHI Klima Sistemleri, Ankara’da inşaatı devam eden TSE - Türk Standardları Enstitüsü’nün dev Kalite Kampüsü’nün iklimlendirme ihtiyacına yüksek enerji verimliliğine sahip Mitsubishi Heavy Heat Pump ve Heat Pump Recovery VRF sistemleriyle çözüm sunuyor.

Son teknolojiye sahip gıda, elektroteknik, kimya, metal, enerji, kalibrasyon, yapı gibi laboratuvarlara ve teknik eğitim üssüne ev sahipliği yapacak bu dev kampüste ayrıca idari bina, sosyal tesis, gündüz bakımevi, muayene gözetim ve atölyeler bulunacak. Tüm bu alanların iklimlendirmesi Form güvencesi ve Mitsubishi Heavy kalitesine sahip 74 adet Heat Pump dış ünite, 97 adet Heat Recovery dış ünite; 768 adet kanallı, 77 adet duvar tipi ve 1,175 adet kaset tipi klima olmak üzere toplam 2,020 adet de iç ünite ile sağlanacak.

Soğutma ve ısıtma ihtiyaçları farklı olan çoklu alanları özel bir kontrol yöntemi ile birleştiren Heat Pump sistemi, aynı anda farklı mekânların iklimlendirmesini sağlıyor. Büyük mekânlarda ısıtma ve soğutma yapabilme özelliği ile farklı yönlere bakan ve binanın cephelerine göre ısı yükleri değişiklik gösteren yapılar için de oldukça uygun bir sistem olmasıyla tercih ediliyor.

Heat Recovery ise eş zamanlı ısıtma ve soğutma yapan ısı geri kazanımlı sistemi ile enerji verimliliği yüksek bir iklimlendirme sağlıyor. Dış ünite; her bir iç ünitenin bağımsız olarak iç ortam şartlarına ve ihtiyaçlarına göre ısıtma ya da soğutma için çalışmasına imkân tanıyor. Patentli CHCC – Sürekli Isıtma Kapasitesi Kontrol Özelliği teknolojisi ile de bir süre sonra enerji kaybına neden olan defrost çevrimine yenilikçi bir çözüm sunuyor.